I dag runt 11.45 knackade det på dörren och det var år granne som behövde hjälp att hitta sin dotter som försvann.

Hon berättade att hon inte visste om att det finns en öppning nere vid husen längst bort så av den anledningen hade hon stått å väntat på att hon skulle komma tillbaka och hon trodde väl att hon bara höll sig i buskarna en stund, ( Handlar bara om max 3 min här) men ingen liten flicka kom tillbaka så hon skyndar sig ned från tredje våningen och får få veta att det är en väg mellan husen så flickan har försvunnit. Det va hennes 8-9 åriga dotter som skulle ta med sig sin 3 åriga lillasyrra till lekplatsen nedantill utanför deras lägenhet, men så  hade väl lill tjejen började springa iväg mot huset längs ner på gårde såg mamman då hon bevakade det från sin balkong hela tiden.

Vi beger oss ut och letar jag springer in i vår lilla skog vi har här , men ser henne inte springer tillbaka in till Jenita som jag vet har cykel Alex tar sin och så särar vi på oss alla sticker åt olika håll, men ingen han se henne.

Jag åker runt till alla lekplatser jag vet om i området men ser henne inte, frågar massa folk som va ute eftersom idag va en sån där fin vårdag med solsken. Men ingen har lagt märke om en liten flicka på 3 år med brunt lockit hår, lila tröja och blå jeans ktjol.

Efter ca 1.10 senare kommer ett par på cykel som jag pratat med innan och berättar att den cyklat runt men inte kunde se henne, och så kom en vän till dem som jag också hade pratat med tidigare på cykel som hade bestämt sig för att hjälpa till att leta, man blir så glad att folk ställer upp menar han killen på cykel han hade ingen cykel i närheten då jag pratade med honom. Han säger i varje fall att dem hittat henne och att hon va borta vid lyssmaskens dagis . Och då jag och Alex redan mött upp varandra så sticker vi iväg ditt.

När vi väl är framme så ser vi att polisen kommer så jag hör med dem om dem sett någon och så säger dem att dem blivit ditt kallade då dagiset anmält flickan. TACK & LOV att hon var OK!!!

Alex ringer och informerar mamman.....

Dem säger iaf att en av dem som jobbar där va på väg hemåt med henne men dem hade fattat fel på vägen å dem gick till den snarlika adressen. så vi sticker ditt men när vi kommer fram är det ingen där, men när vi ska dra mot vår adress så möter vi upp mamman och får då reda på att hennes väninna hade sett en kvinna med några till barn komma med hennes dotter så hon tog till sig barnet och ringde efter mamman. så vi gick ditt tillsammans ,polismannen gick till sin bil igen och allt slutade bra trots att hon nästan blivit på körd.

Kvinnan som lämnade henne på dagiset hade nämligen plockat upp flickan från vägen då hon höll på att köra på henne. Flickan hade förmodligen hållt sig på vägen och försökt korsat den då hon förmodligen var på väg mot sitt dagis på andra sidan av vårt område.


Men idag märkt man iaf hur snälla folk va som hjälpte till att sätta sig på sin cykel och bege sig ut.

I detta fallet va det nog för att det var en liten 3 ring som försvann, men lika många om de inte va väldiga djurvänner så tror jag inte samma respons skulle ges. Fast jag sprang dock efter min granne ute på hörnet då hon berättat för någon dag sedan att hennes katt ramlat ner från tredje våningen , men att jag såg en svart katt och om hon hade hittat den eller ej, annars såg jag va katten va då jag såg en till svart katt ligga å sola sig. Menar för en djurägare kan det va lika känsligt som att ett barn försvinner då det blir ens älsklingar. Men det jag vill få ut av detta är iaf att det är skönt att folk ställer upp när det behövs.


Tack för mig!